Sådan får du en bæredygtig garderobe

Miljøet er på hårdt arbejde hver eneste dag. Og særligt modeindustrien er en af de helt store syndere. Men faktisk kan du gøre dit til at hjælpe miljøet på vej med en mere bæredygtig garderobe. Hvordan? Læs med her.

Sælg ud af gemmerne

Bugner dit tøjskab af tøj, du ikke kan mindes, hvornår du sidst har båret? Og er smykkeskrinet fyldt til randen med alverdens smykker? Så er det måske på tide at rydde ud med hård hånd. En god tommelfingerregel er, at tøj du ikke har haft på de seneste 1-2 år, ikke længere skal fylde i klædeskabet.

Læg alt tøj og alle smykker frem på sengen og ryd ud i kategorier. Herefter kan du samle alt det, du ikke længere vil bruge og leje en stand på et lokalt loppe- eller bagagerumsmarked. Det er en både hyggelig og gavnlig måde at tjene lidt ekstra. Du kan også sælge via online sider på nettet. Det kan her være en god idé at få en vurdering af dine smykker, så du ikke sælger nogle dyre smykker til underpris.

Gå efter genbrug

Når du har tjent lidt på at sælge ud af dine gemmer, har du plads i budgettet til at købe lidt nyt. Eller det vil sige ”gammelt”, hvis du vil gøre din garderobe mere bæredygtig. Gå i stedet efter genbrugstøj og -smykker i de lokale genbrugsbutikker. Her er rig mulighed for at finde guld, som andre har haft i gemmerne. Og ligesom du selv kan sælge dit brugte tøj på nettet, kan du også købe second hand fra andre, der ikke længere bruger et stykke tøj.

Fordelen ved at købe genbrug på den måde er, at du både kan finde unikke pieces, men at du samtidig sparer masser af penge.

Tænk dig om en ekstra gang

De fleste af os kender, hvordan vores impulser tager over, når vi går en tur ned ad strøget og ser det ene pæne stykke tøj efter det andet. Langt det meste af det, vi får købt, har vi i virkeligheden slet ikke brug for – og så bliver det ofte smidt ind bagerst i skabet.

Inden du svinger dankortet, så tag lige en dyb vejrtrækning og vend den en ekstra gang. Faktisk er det en god idé at gøre det til en regel at vente minimum to dage med at købe. På den måde mærker du grundigt efter, og hvis du ikke længere tænker på den smukke bluse i butiksvinduet, har du måske slet ikke brug for den i garderoben?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *