Guide: Lad festen udtrykke din egen stil

Når du er vært for en festlige begivenhed, eller du har fået til opgave at arrangere en fest, så er det vigtigt for at få succes med projektet, at du har din sjæl med, og at festen afspejler din egen stil.

Beslut dig for en linje

Inden du overhovedet går i gang med at planlægge i detaljer, så er du nødt til at have de store linjer på plads.

Der skal være en rød tråd igennem alt ved denne fest. Derfor er det vigtigt, at den er på plads fra starten.

Skal det være en temafest? Skal der være en dresscode? Hvor skal festen holdes? Hvem og hvor mange skal der inviteres til festen?

Og så videre, og så videre. Der er nok at holde styr på. Og det er af stor betydning, at du er i god tid med planlægningen. Der er altid noget, der kan glippe, og så er det fint at have tid nok til at følge plan B.

Hvad er det, der gør en fest god?

Det er et samspil af flere faktorer, der gør en fest god. Ud over at der skal være en linje i festen, så skal detaljerne også spille. Det er jo dem, der reelt er festen.

Der skal være det fede lokale, der skal være den smukke borddækning med den helt rigtige servietfoldning og den perfekte udsmykning af lokalet. Der skal være den lækre mad og de dygtige tjenere.

Der skal også være festlige indslag i løbet af festen. Ingen dansk fest uden en lejlighedssang. Til denne sang skal der selvfølgelig være en kreativ sangskjuler, der matcher det øvrige set up, eller som understreger noget ved sangskriveren eller festens hovedperson. Der skal hyres en eller flere musikere, der kan akkompagnere sangen og dens til tider kreative versefødder, og der skal eventuelt spilles op til dans senere på aftenen.

Dresscode eller ej?

Det kan være forskelligt, hvad man hver især eller i familien mener, der skal til for at være klædt på til fest.

Er dresscode vigtigt for dig, så skriv det i invitationen, så det ikke er til at misforstå, hvad der forventes, at gæsterne iklæder sig til den festlige lejlighed.

Det er jo dig, der sidder ved roret og skal styre slagets gang. Så er det også dig, der beslutter, hvordan tingene skal være. Så er gæsterne heller ikke i tvivl om, hvad der forventes af dem. Det er fint.

Mange holder meget af at anskaffe sig noget helt nyt tøj, når der inviteres til fest. Det er også med til at understrege, at det er en helt særlig dag.

Du sætter kursen

Da du er festens kaptajn, så har du ansvaret for, at alt det praktiske klapper. Når gæsterne ankommer og fornemmer, at der er gjort et stort arbejde for det, så vil de være trygge og bidrage til den gode stemning, som du har skabt så fin en mulighed for.

Derfor er det også vigtigt, at du har dig selv og din egen stil med i planlægningen og udførelsen af den dejlige fest.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *