Forlæng levetiden på din striktrøje

Du har sikkert oplevet det før. Du har lige købt en ny, lækker striktrøje, som du glæder dig til at vise frem flere gange i måneden. Der er bare det problem, at den allerede  er begyndt at se brugt ud – selvom du knap nok har gået med den.

Vask efter anvisningerne

Det første gode råd, jeg kan give dig her, er at man altid skal vaske efter anvisningerne. Hvis du allerede har gjort det, men ikke er lykkes med en god vask alligevel, er det dernæst en god ide at investere i en vaskemaskine, der har et koldvask eller uldprogram. For du må aldrig vaske det på høje vasketemperaturer, da mange garntyper simpelthen ikke tåler det. Og det tager desværre kun én vask på det forkerte program at ødelægge strikken.

Håndvask, håndvask, håndvask

Hvis du på noget tid er i tvivl om, hvordan du skal vaske din nye striktrøje, så vask den i hånden. Det er altid det mest sikre, da du dermed har mere kontrol over vaskningen. Overhold dog stadig temperaturerne, da alle uldtyper er meget sarte.

Hvis du ikke har tiden til det i hverdagen, kan du også vælge et andet smart trick. Kodeordet er her fryser. Du kan nemlig sagtens smide din striktrøje i fryseren. Her holder den formen og strukturen, og du rengør den nænsomt. Frysegraderne slår nemlig alle bakterier ihjel – luft den eventuelt gerne udenfor på vaskesnoren i en halv dags tid bagefter. Det fjerner alle lugte, og den er helt ren igen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *