Håropsætning, sådan sætter du en høj knold

Håropsætning

Håret kan sættes op på mange flotte måder. Der er ingen grund til at gå til frisøren, med mindre der er tale om en større begivenhed eller bryllup. Du kan sagtens sætte håret pænt op selv.

Høj fyldig knold

Når du skal lave en høj fyldig knold skal du finde en kam, børste, hårnåle, hårmousse og elastikker frem.

Sådan gør du:

Start med at rede dit hår godt igennem med børsten. Toupér bunden af håret med kammen, så det bliver godt fyldigt. Når du har toupéret håret sættes det op i en høj hestehale. Toupér hestehalen. Derefter skal du rede hestehalen igennem helt forsigtigt og du må endelig ikke rede så godt at touperingen bliver fjernet. Men denne lette gennemredning skulle gerne sørge for at den høje fyldige knold ender med at få en flot overflade. Tag nu dine hårnåle og fastgør hårspidserne til hovedet. Hvis det er nødvendigt bruger du moussen undervejs og ellers slutter du af med et lag hårlak. Husk at holde godt med afstand ca. 30 cm når du sprøjter hårlak i ellers ser det ikke så smart ud.

Hårknolden kan varieres

Knolden kan varieres og sættes på forskellige måder. Du kan fx sætte den som en lav knold eller dele den op i mindre knolde. Det er dog lettest hvis du har et stort og fyldigt hår. Du kan også eksperimenter så du har en knold midt bagtil på hovedet og totter rundt omkring som du krøller med krøllejernet eller glatter helt ud med glatjernet. Det ser rigtig fint ud, når du laver enten den ene eller anden kontrast. Hvis du har mod på det kan du også flette nogle minifletninger og hæfte dem til knolden, husk at hæfte enderne så de ikke stritter skørt ud i alle retninger de skal sættes på en ordentlig måde, så de tilføjer elegance og kant. Prøv også at købe nogle mere udfordrende hårnåle, måske med små motiver på eller farvede hårnåle.