Guide: Sådan får du en smuk hud

Mit liv 0 Kommentarer

Drømmer du om smuk hud?

Hudproblemer er noget af det mest irriterende og er faktisk en af de hyppigste årsager til dårligt selvværd. Før du farer vild i produktjunglen får du her mine bedste råd til at få flottere hud.

Hudpleje der passer til netop din hud

Det er vigtigt at du har en god hudplejerutine. Nogle gange bliver man nødt til at prøve mange forskellige produkter før man finder frem til det der passer bedst til sin hud. Alle har nemlig forskellig hud og huden reagerer forskelligt på forskellige produkter. Hvis du er i tvivl om, hvilken hudtype du har, er her et par tommelfingerregler, du kan bruge. Kig dig i spejlet uden makeup på og undersøg din hud.

Normal hudtype:

Hvis du har normal hudtype vil huden typisk være meget ensartet og dine porer små. Du vil sjældent få bumser og din hud er hverken fedtet eller tør.

Tør hudtype:

Hvis din hud er tør kan den føles stram. Din hud vil typisk være meget mat og måske virke lidt kedelig. Hvis du trykker på din næsetip vil der komme mange streger og du vil have tendens til fine rynker. Ved slemme tilfælde vil du have tendens til at skalle og huden vil føles ru.

Tør/normal-kombineret hud:

Ved denne hudtype kan man have tør hud på kinderne og normal hud i t-zonen (Pande-næse-hage).

Normal/fedtet-kombineret hud:

Du vil have tendens til at skinne i T-zonen og ikke have nogle problemer med kinderne. Du vil evt. få bumser i t-zonen og store porer.

Fedtet hudtype:

Den nemmeste metode for at finde ud af om man har fedtet hud er at tørre ansigtet med et stykke toiletpapir/køkkenrulle om morgenen når man lige er stået op. Hvis papiret bliver gennemsigtigt er det et sikkert tegn på at du har fedtet hud. Ved denne hudtype vil du have problemer med bumser i hele ansigtet og med at din hud skinner.

Følsom hud:

Din hud kan sommetider være meget rød og reagerer kraftigt på forskellige ting (vejr, vind osv.) Man kan sagtens have sensentiv hud og bumser samtidigt. Det kan skyldes for hårde produkter til huden.

Sundhed

Du har sikkert hørt det 1000 gange, men det er vigtig at spise masser af vitaminer og mineraler, hvis man drømmer om smuk hud. Frugt, grønt, fisk, avocado, æg, sunde olier og groft brød er nogle af de bedste ting for huden. En anden utrolig vigtig faktor er at drikke masser af vand. På den måde kan du lade din hud ånde og få den til at se friskere ud. Du skal faktisk helst drikke mindst 2 liter vand om dagen. Det er også vigtigt at få nok søvn og dyrke motion. Og så er rygning selvfølgelig et no-go!

Beskyt din hud

Solen er hudens værste fjende og det er faktisk det der giver allerflest rynker. Derudover kan solen give hudkræft. Derfor er det er vigtigt at beskytte din hud. Ikke bare om sommeren, men al den tid solen er fremme. Man kan få mange produkter med solfaktor i; dagcreme, foundation, læbepomade m.m. Det er en let måde at få beskyttet sin hud på. Hvis du har fedtet hud, er det en god idé at få en solcreme uden olie, da solcremer godt kan være fede i konsistensen og give urenheder. Gå udenom solariet, men hvis du er desperat efter at få noget farve så vælg en god selvbruner i stedet.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *