Slips og skjorte skal passe sammen

Mode 0 Kommentarer

Hvornår har man slips på? Det spørgsmål bliver stadigt sværere at få et klart svar på, og du har sikkert oplevet situationen, hvor du skal til et aftenarrangement, og i den grad er i tvivl om, hvorvidt der skal bæres slips eller ej. Det er værd at huske på, at det at være velklædt ikke nødvendigvis indebærer skjorte, slips og habit. Ja, faktisk bliver jeg ofte overrasket i større forsamlinger over, hvor dårligt den danske mand er i stand til at vælge tøj. Hvis man går til en reception eller lignende, er der altid en gruppe mænd, der tror, at de er klædt korrekt på, blot fordi de har taget en løs jakke på. For nu at søge blandt min egen stand er halvgamle journalister, de værste.

Mænd er ofte sjuskede med deres påklædning

De har typisk kun en gammel, krøllet jakke, som de lige slænger hen over bugen. Og så står de der og ser sjuskede ud med krøllet jakke, udtrådte, upudsede sko og slidte, sorte jeans, der havde deres storhedstid i midten af 1980”erne. Når de så skal være ekstra fine, tager de også et slips på, og så ser de nærmest komiske ud, for slipset er også sjuske bundet, og knuden matcher sjældent kraven. Men har man besluttet sig for slips og skjorte, så skal man være opmærksom på, om knuden og kraven passer sammen. D

e fleste kender kun få knuder, men derfor er det stadig muligt, at vælge en knude, der matcher slipsets materiale, skjorten, kraven og din egen stil, hvis du ellers har en sådan. Som udgangspunkt må slipseknuden hverken være for stor eller for lille. Den skal være velproportioneret i forhold til slipsets tykkelse og kvalitet. En stor knude passer i reglen bedst til en såkaldt cutaway-krave, hvor der er god plads. En anden vigtig faktor er, at knuden ikke er skæv. Flere af de mest almindelige har en medfødt tendens til altid at blive skæve.

Den rette længde

At købe slips er ikke noget, du bør overlade til din kone, og et godt slips er ikke billigt. Et slips skal have en vis tyngde i materialet, og når du holder det i den smalle ende, kan man se lidt om kvaliteten. Det bør falde lige ned og må ikke have tendens til at vride sig. Et klassisk slips er typisk 10 cm i bredden og omkring 145 cm i længden. Er du meget høj, bør du vælge et længere slips, og det gælder specielt for dig, der typisk vælger en stor knude, for den tager meget af længden.

Hvor langt slipset skal være, når du har bundet knuden afhænger en lille smule af den øjeblikkelige mode. Men her bør du være konservativ og vælge den gamle regel: Spidsen af slipset skal lige dække bæltespændet eller nå bukselinningen. Et plettet slips er ikke god stil, og som udgangspunkt kan et slips ikke renses med held.

Vælg slips med omhu

Dit slips indikerer din gode eller dårlig smag. Derfor skal du altid købe dine slips selv og vælge dem med omhu. Rigtigt valgte slips vil understrege din individualitet og give ekstra points til dit image. Her er nogle tips du kan bruge til at vælge slips.

Tips om slips

Slips farve skal passe til dit jakkesæt eller din skjorte. Der anbefales at vælge slips i én af de farver, man har i tøjet (men det skal være en farve, du har mindst i dit tøj), eller i farven, som er kontrast til dit tøj. Slips længde (i bundet stand): slips skal lige ramme dit bælte.Slips mønster skal vælges meget omhyggeligt. Til ”business” herretøj passer bedst slips med diagonale linjer i mørke eller lyse (men ikke stærke) farver. Et jakkesæt med en ternet eller prikket slips ser også elegant ud. Man kan også vælge ensfarvede slips med et strukturstof. Til hverdagstøj kan du vælge slips i mere stærke farver og med diverse mønstre. Disse slips vil opfriske dit hverdagslook. Husk, at slips med store mønstrer på passer ikke til tynde eller ikke høje mænd. Til højtider, aftensarrangementer og koncerter vil butterfly-slips passe udmærket. I så fald skal du vælge ensfarvet mellemstort slips, der passer dit jakkesæt.

Man kan læse flere gode råd om slips på disse hjemmesider:

http://www.modemand.dk/herre-accessories/item/slips-guide

http://www.business.dk/privatoekonomi/slips-og-skjorte-skal-passe-sammen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *