Natascha Kampusch – nu hjælper hun andre

Natascha Kampusch var udsat for noget af det værst tænkelige, nu hjælper hun andre i nød. Læs mere om det her.

Natascha Kampusch blev kendt, da hun undslap fra hendes kidnapper, der havde holdt hende indespærret i otte år. Hendes utrolige historie viste sig dog langt fra, at være det eneste ekstreme tilfælde. Jeg har fundet en artikel om Natascha Kampusch på udeoghjemme.dk, som du kan se et udklip af herunder – se resten af artiklen her

Fik barn med sin fange

I maj i år blev Ariel Castro anholdt i Cleveland, USA, efter at han i en periode på over 10 år havde holdt tre kvinder fanget i sit hus. Her mishandlede og ydmygede han sine fanger og fik bl.a. et barn med den ene af kvinderne. Pigen, som også blev befriet fra huset sammen med de tre kvinder, er i dag seks år gammel.

Verden tørster efter en tapper kvinde

Senest, for blot få uger siden, blev tre kvinder befriet, efter at de havde været holdt som slaver i et hus i det sydlige London i 30 år. Oven på disse tragedier er der vist ingen tvivl om, at verden tørster efter en tapper kvinde, som tør træde ud af skyggen og gøre bortførernes ugerninger til skamme. Vise dem, hvem der vandt i sidste ende. Og vise dem, at selv de uhyrligheder, som de udsatte kvinderne for, ikke kunne knække dem.

Ondskaben må ikke vinde

Sådan en kvinde har 25-årige Natscha Kampusch forvandlet sig til. Wolfgang Priklopil nåede ikke at opleve sit offers triumf, han begik selvmord, da Kampusch undslap hans herredømme. Også Ariel Castro begik selvmord, da det var hans tur til at blive spærret inde. Men det er alt sammen lige meget nu. Kampusch er et signal til alle om, at ondskaben ikke må vinde.

Kidnappet som 10-årig

Langsomt, men stålsat, er den tapre kvinde vendt tilbage til en normal tilværelse igen. En tilværelse, hun havde, indtil hun som 10-årig blev kidnappet. Allerede tidligt efter hendes mareridt var sluttet, besluttede hun sig for at vende det til noget positivt. Hun blev vært i sit eget talkshow på østrigsk tv, og senere udgav hun også bogen “3096 dage”, der i juli i år udkom som biograffilm og havde danske Thure Lindhardt i den anden hovedrolle som Wolfgang Priklopil.

De gode gerninger

Kampusch tjente 8 millioner kroner på bogen, og hun har brugt alle pengene på at oprette “Natascha Kampusch Foundation”. En hjælpeorganisation, som hjælper afrikanske børn i hungersnød, og som hjælper med at opspore bortførte børn i Sydamerika. I 2011 åbnede hun en børneklinik i Sri Lanka for at hjælpe ofrene efter tsunamien. Og sådan kunne man blive ved med at nævne den stærke kvindes gode gerninger.

 

Billede: die varga