Detox kur – derfor er det godt for kroppen

Forskellige kure

Der findes så mange kure ( Detox kur, pulver kure osv.) og sandheden er at få af dem er velundersøgte. Det undrer mig, at folk igen og igen stiller sig op og siger at de virker. Der er snart kure for alt. Det er næsten ligefør man også skal på kur, når man bliver gravid. Så må man ikke spise det ene og heller ikke det andet. Hvad blev der af at mærke sig selv og sin krop? Er det et produkt af vores samfund, at alting skal sættes op i skemaer, procedurer og kontroller? Mit råd er: spis fornuftigt! Spis hvad du har lyst til, men i de mængder din krop kan tåle.

Detox kur

En Detox kur, går ud på at afgifte kroppen. Det vil sige at alle giftstoffer skal ud af kroppen. Det er der kommet mange sjove forslag på igennem årerne:

  • Få skyllet tarmen
  • Drik fem liter vand om dagen
  • Spis masser af kosttilskud
  • Grøntsagskure

Men eksperter siger, lad være. Spis fornuftigt. Årsagen til at man ikke kan stå inde for Detox kuren er at den slet ikke er undersøgt ordentligt. Der er fx ingen der helt kan forklare hvad det er for nogle affaldsstoffer man vil af med. Hvis det fx er kroppens egne, så er kroppen jo helt i stand til at udskille dem selv. Men hvis det er affaldsstoffer fra e-stoffer, forurening eller andet, så skal man jo først have afklaret, hvad det er for nogle og fundet ud af hvordan man udskiller dem helt konkret. Det vil jo kræve kyndig forskning og er altså ikke noget man kan sidde og gætte sig til. Det er meget almindeligt at folk i deres egen kostpraksis kommer med forslag til hvad der virker. Du skal bare vide som forbruger at der rent faktisk ikke er så meget man ved endnu om alle disse kure.