Zara – En god tøjbutik

Mode 0 Kommentarer

Generelle informationer

Zara er en spanskejet kæde af tøj butikker, der blev grundlagt med en butik på hovedgaden i A Coruna i 1975.

Kæden ejes af Inditex, der også ejer mærker som Massimo Dutti, Bershka og Pull & Bear. I alt består kæden af over 1900 butikker fordel på 87 lande. Størst er kæden på hjemmemarkedet i Spanien, hvor der er i alt 335 butikker.

Zara har i forhold til sine konkurrenter markeret sig ved at bruge kort tid, fra produkterne designes, til de havner i butikkerne. Mens Zara bruger et par uger, er branchegennemsnittet 9 måneder. Zara er desuden kendt for ikke at bruge resurser på markedsføring. Selskabet investerer i stedet en andel af omsætningen i åbningen af nye butikker. Zara er også gået imod at lægge produktionen i lande med lave omkostninger, hvilket ellers er en udbredt trend i tøj branchen. I stedet produceres tøjet i blandt andet Spanien og Marokko.

Zara i Danmark

Selskabet opererer på det danske marked via datterselskabet Zara Danmark A/S. Den første butik åbnede i 2000 på Vimmelskaftet i København. Senere er butikken i shoppingcentreret Field’s i Ørestad kommet til. Successen er imidlertid udeblevet i Danmark; det danske datterselskab har siden 2000 haft et samlet underskud på over 140 mio. kr.

Zara har tidligere haft en butik  Lyngby Storcenter. Efter 4 år lukkede den i efteråret 2008. Der har også ligget en butik på Strøget i Århus, men den lukkede i december 2009.

Siden har ekspansionen til Danmark har Zara også åbnet i Sverige og Norge.

Personlig mening

Personligt mener jeg at Zara er et super godt sted at købe tøj og jeg elsker virkelig deres hjemmeside – folk der ikke har tjekket deres hjemmeside ud, må helt bestemt gøre det. Desværre syntes jeg at det er rimelig træls at mange af deres ting er så dyre som de nu engang er. Men hvis man har pengene til det, burde man helt bestemt gøre det. Jeg er sikker på at i vil finde ud af at det er pengene værd!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *